08-01-2024

Sticky kipfilet met bonen en paksoi

Een nieuw jaar start meestal met goede voornemens als afvallen, gezonder eten, meer bewegen. Gezonde en vooral ook lekkere maaltijden hoeven gelukkig helemaal niet veel tijd te kosten, dat bewijst deze maaltijd. Ontzettend lekker en met 20 minuutjes op tafel. Geniet ervan! 

Sticky kipfilet met bonen en paksoi

Ingredienten:

250 gram kipfilet, 250 gram (diepvries) sperziebonen, 1 paksoi, 2 uien, zoete sojasaus of ketjap manis (Yakso), ½ theelepel gemberpoeder, optioneel rode peper, Keltisch zout en peper, sesamzaad, gebakken uitjes, rijst voor erbij

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en marineer 15 minuten in 2 eetlepels (sesam)olie, 2 eetlepels zoete sojasaus, gemberpoeder en maak op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een rode peper in plakjes toe. Je kunt ook een theelepeltje sambal gebruiken.

Kook de sperziebonen beetgaar, snijd de uien in halve ringen en snijd de paksoi in reepjes.

Bak de kipfiletblokje met de marinade in een koekenpan bruin en gaar. Voeg 2 extra eetlepels zoete sojasaus toe met een paar eetlepels water.

Roerbak de uien in wat boter of olie in een andere koekenpan en voeg de paksoi en de gare bonen toe. Bak deze een paar minuten op hoog vuur aan. Voeg ook hier 2-3 eetlepels zoete sojasaus toe. Roerbak het geheel nog een minuut mee.

Serveer de sticky kip met de groenten en gekookte rijst. Bestrooi het geheel met gebakken uitjes en sesamzaad.

Tip: Geen zoete sojasaus of ketjap manis in huis? Gebruik dan sojasaus met een klein beetje imkerhoning. 

Eet Smakelijck!

Liefs Williene

Deel via social media

 
Print recept

12 Reacties

  • Gea
    Gea dinsdag 09 jan 2024 om 18:58
    Een heerlijk recept!! (Met broccoli gemaakt ipv bonen;))
    • Smakelijck woensdag 10 jan 2024 om 09:27
      Fijn! Goed idee ook, met broccoli :-)
    • Gea
      Gea maandag 15 jan 2024 om 10:36
      Voor hoeveel personen is dit recept Gr Gea
      • Smakelijck maandag 15 jan 2024 om 10:39
        Dat is volledig afhankelijk wat je eet, wij eten dit met 2 personen.
    • Jolanda
      Jolanda maandag 05 feb 2024 om 21:09
      Heerlijk! We hebben er met het hele gezin van genoten, de smaak, de bite van de sesam en uitjes, een nieuwe favoriet!
      • Smakelijck dinsdag 06 feb 2024 om 11:01
        Fijn om te lezen!
    • Lydia
      Lydia woensdag 07 feb 2024 om 16:22
      Wat een heerlijk recept! We hebben het gisteren gegeten en er erg van genoten (ook de kinderen)
      • Smakelijck woensdag 07 feb 2024 om 17:00
        SUper!
    • Nelleke
      Nelleke zondag 25 feb 2024 om 09:24
      Ik heb een vraag over het recept, De paksoi worden daar alleen de stelen voor gebruikt, of ook het blad? En de gebakken uitje, bedoel je daar van die kant en klare gebakken uitjes mee of moet je ze zelf opbakken?
      • Smakelijck maandag 26 feb 2024 om 10:45
        Ik snijd van de paksoi de stelen en een gedeelte (ongeveer de helft) van het blad. Het bovenste blad doe ik weg, dat vind ik vrij smakeloos. Gebakken uitjes heb ik van het merk Yakso.
    • Brendine van Wessel
      Brendine van Wessel donderdag 16 mei 2024 om 08:27
      Bedankt voor het lekkere recept! Handige tip om honing te gebruiken.
      • Smakelijck donderdag 16 mei 2024 om 11:44
        Fijn om te horen!
Laat een bericht achter!
261